Friday 5 June 2015

Πώς δεν θα παρατήσεις τη γυμναστική

Πώς δεν θα παρατήσεις τη γυμναστική

Το σκεφτόσουν καιρό, το πήρες απόφαση, ξεκίνησες. Ναι! Περπατάς, τρέχεις, πηγαίνεις γυμναστήριο, κάνεις τραμπολίνο, κάνεις yoga... ό,τι ήταν αυτό που είχες στο μυαλό σου άρχισες να το υλοποιείς.


Μπορεί να μην έχω να σου γράψω fortysomething τρόπους για να μην παρατήσεις τη γυμναστική μετά τις πρώτες φορές, αλλά σίγουρα έχω μερικά tips που μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σου.



Το κλασικό αλλά δοκιμασμένο tip

Ένταξε όσο το δυνατό περισσότερο την άσκηση στην καθημερινότητά σου. Αν πηγαίνεις γυμναστήριο, αυτό σημαίνει να διαλέξεις ένα γυμναστήριο με προγράμματα που ταιριάζουν με τα ωράριά σου και σου αρέσουν.
Επίσης θα πρέπει να είναι κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σου. Αν γυρίσεις, πτώμα από τη δουλειά στο σπίτι και μετά πρέπει να ξαναντυθείς/γδυθείς για να πας γυμναστήριο, αρχίζει και δυσκολεύει το πράγμα.
Αντίστοιχα με τους τρόπους κίνησης που δεν είναι τόσο οργανωμένοι, π.χ. το περπάτημα. Το να περπατάς πριν ή μετά τη δουλειά είναι μια εξαιρετική αρχή, μπορείς να παρκάρεις ένα δυο χιλιόμετρα πιο μακριά ή να κατεβαίνεις σε διαφορετική στάση.

Αυτό όμως σε λίγο καιρό δεν θα σε καλύπτει σαν άσκηση, γιατί πώς να περπατήσεις δυναμικά κρατώντας τη (βαριά συνήθως) τσάντα, ή με παπούτσια που δεν είναι αθλητικά, συν τον ιδρώτα;

Πώς δεν θα παρατήσεις τη γυμναστική

Δεύτερο κλασικό tip

Δεσμεύσου με τη γυμναστική. Πώς; Πληρώνοντας! Αν δεν είσαι πειθαρχημένος τύπος, γράψου σε ένα πρόγραμμα που σου αρέσει (θέλεις pole dancing, θέλεις βόλεϊ, θέλεις μπαλέτο, θέλεις TRX, θέλεις κολυμβητήριο) που θα έχει προκαθορισμένα ωράρια σε συγκεκριμένες μέρες. Έτσι δεν θα μπορείς να παίζεις το παιχνίδι της αναβολής, κάτσε-να-τελειώσει-το-φαγητό-και-θα-πάω-στο-επόμενο-πρόγραμμα.

Τρίτο κλασικό tip

Εδώ δεν ισχύει το πιο καλή η μοναξιά! Οργανώσου μαζί με μια φίλη, με τον αγαπημένο, με το παιδί σου, με τη μαμά σου και δώστε ραντεβού για περπάτημα, τρέξιμο, ρακέτες, κολύμπι. Αν είστε δύο, θα είναι πιο δύσκολο να το ακυρώσεις.

Tip δεν-θα-γίνω-ρεζίλι-τώρα

Δημοσιοποίησε την απόφασή σου και δεσμεύσου. Πες το στους φίλους σου στο fb, στους συναδέλφους σου, στην παρέα σου, γράψε το στο blog σου. Π.χ. περπατάς; Δεσμεύσου να ανεβάζεις μια φωτογραφία στο Instagram από το καθημερινό σου περπάτημα.

Και όσο θα περνάνε οι μέρες και η κίνηση θα σου γίνεται τρόπος ζωής, οι ορμόνες της χαράς, οι ενδορφίνες, που εκκρίνει ο οργανισμός κατά την άσκηση θα σου προκαλούν τόση ευφορία όταν ασκείσαι που θα εθιστείς. Και αυτός ο εθισμός είναι από τους καλύτερους!

Σε φιλώ,

Ελένη


H Ελένη είναι μια fortysomething Μητέρα είναι δημοσιογράφος και Blogger. Θα την βρεις στο My Forty Something WorldΠαράλληλα ασχολείται με μεταφράσεις βιβλίων, ενώ έχουν εκδοθεί και 2 παραμύθια  της από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

Advertisement

No comments:

Post a Comment